
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Policzki w sosie bordelaise w słoiku 500 g






Dostępność: |
średnia
|
Policzki w sosie bordelaise to niewątpliwie danie cieszące się wieloletnim uznaniem i sympatią Punktu G'astronomicznego w Pszczynie!
Skład: policzki wołowe, włoszczyzna, wino czerwone, bulion jarski
Alergeny: seler
Przygotowanie: Zawartość przełóż do garnka wraz z sosem. Zagotuj na delikatnym ogniu. Od zagotowania gotuj przez około 4-6 min.
Rekomendowany sposób podania:Policzki wołowe najlepiej zaserwować z puszystym pure z ziemniaków oraz sałatką ze świeżych polskich ziół.
Puszyste pure z ziemniaków: Ugotuj ziemniaki, dodaj mleko, i masło, ubijaj widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż powstanie puszysta ziemniaczana masa. Na 1 kg ugotowanych ziemniaków dodaj 120 ml mleka i 60 gr masła.
Sałatka z polskich ziół: Natkę pietruszki i koperek porwij i połącz składniki. Skrop octem winnym, połóż na policzkach.
Sposób przechowywania: Warunki chłodnicze w temperaturze od 2 do 6 stopni Celsjusza. Najlepiej spożyć do 24h po otwarciu.