• Policzki w sosie bordelaise w słoiku 500 g

Dostępny z wysyłką InPost: NIE
Liczba porcji: 2
Opakowanie: Słoik
Pochodzenie: Tychy
Waga netto: 0,5 kg
35.99
szt. Dodaj do ulubionych
Dostępność: średnia

Policzki w sosie bordelaise to niewątpliwie danie cieszące się wieloletnim uznaniem i sympatią Punktu G'astronomicznego w Pszczynie!

 

Skład: policzki wołowe, włoszczyzna, wino czerwone, bulion jarski

Alergeny: seler

Przygotowanie: Zawartość przełóż do garnka wraz z sosem. Zagotuj na delikatnym ogniu. Od zagotowania gotuj przez około 4-6 min.

Rekomendowany sposób podania:Policzki wołowe najlepiej zaserwować z puszystym pure z ziemniaków oraz sałatką ze świeżych polskich ziół.

Puszyste pure z ziemniaków: Ugotuj ziemniaki, dodaj mleko, i masło, ubijaj widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż powstanie puszysta ziemniaczana masa. Na 1 kg ugotowanych ziemniaków dodaj 120 ml mleka i 60 gr masła.

Sałatka z polskich ziół: Natkę pietruszki i koperek porwij i połącz składniki. Skrop octem winnym, połóż na policzkach.

Sposób przechowywania: Warunki chłodnicze w temperaturze od 2 do 6 stopni Celsjusza. Najlepiej spożyć do 24h po otwarciu. 

  • Razem smakuje lepiej