• Żurek na gryczanym zakwasie z boczkiem i śląską kiełbasą w słoiku 800 g

Dostępny z wysyłką InPost: NIE
Liczba porcji: 2
Opakowanie: Słoik
Pochodzenie: Tychy
Waga netto: 0,8 kg
19.99
szt. Dodaj do ulubionych
Dostępność: średnia

Pożywna i smaczna zupa, stylizowana na klasyczny żur śląski - z wędzonym boczkiem i śląską kiełbasą. Zakwas gryczany stanowiący podstawę tej zupy sporządzany jest w cyklu ciągłym już od 4 lat.

Skład: zakwas żurku gryczanego, cebula, czosnek, boczek wędzony, kiełbasa śląska, bulion drobiowy, włoszczyzna

Alergeny: gluten, seler

Przygotowanie: zawartość przelej do garnka i gotuj przez około 2-3 min

Rekomendowany sposób podania: Podawaj z gotowanym jajkiem lub ziemniakami.

Sposób przechowywania: Warunki chłodnicze w temperaturze od 2 do 6 stopni Celsjusza. Najlepiej spożyć do 24h po otwarciu.

  • Razem smakuje lepiej