• Pierzga pszczela 100 g

Dostępny z wysyłką InPost: TAK (Pamiętaj! Aby zrealizować wysyłkę InPost, NIE DODAWAJ do Koszyka produktów, które NIE są "Dostępne z wysłką InPost")
Opakowanie: Słoik
Pochodzenie: Pielgrzymowice
Waga netto: 100 g
38.00
szt. Dodaj do ulubionych
Dostępność: ograniczona

Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy, którego proces przemiany rozpoczyna się już od zebrania go przez pszczoły z kwiatu. Prócz pyłku kwiatowego zawiera w sobie miód, mleczko pszczele oraz enzymy pszczele.

Ten unikatowy produkt pszczeli uważany jest za jeden z najbardziej wartościowych  produktów spożywczych. Działa wzmacniająco na układ odpornościowy i poprawia pracę układu pokarmowego. Pierzga to bogactwo mikro i makroelementów m.in. magnezu, żelaza, selenu, wapnia, potasu, miedzi, a także witamin A, C, D, E, K, P, PP oraz z grupy B. Posiada szereg właściwości leczniczych wspomagających leczenie takich schorzeń jak np. przewlekłe zapalenie wątroby oraz migdałków, schorzenia jelit, stany depresyjne, prostata, reumatyzm czy wrzody żołądka. Pierzga zalecana jest także do stosowania jako środek regenerujący po przebytych chorobach i operacjach, a użyta w domowych maseczkach pielęgnacyjnych wykazuje pozytywny wpływ na regenerację i nawilżenie skóry. Lista właściwości prozdrowotnych pierzgi zdaje się nie mieć końca.

Pierzga nadaje się bezpośrednio do gryzienia lub do zmieszania z wodą, mlekiem lub miodem. Roztwór z wodą najlepiej przygotować wieczorem, a wypić następnego ranka na czczo.

Skład: białko, cukier, kwas mlekowy, witaminy (A, B1, B2, B12, C, PP, E, D, K, H), makroelementy (P, S, Cl, K, Ca, Na), mikroelementy (Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si), enzymy (inwertaza, kataliza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktoza)

Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze od 6 do 10 stopni Celsjusza. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.

  • Pomyśl również o tym