-
Śląskie Bombony z nugatem i marcepanem w wytrawnej czekoladzie 100 g
Wpisz swój e-mail |
Dostępność: | brak towaru 0 szt. |
Śląskie Bombony z nugatem i marcepanem w wytrawnej czekoladzie ze Słodkiej Manufaktury Leona z Wodzisławia Śląskiego.
Na Śląsku niczym w tyglu od pokoleń ścierały się kulinarne tradycje różnych krajów, czego efektem jest m.in. uniwersalność słowa bombon - wyjątkowego cukierka, czekoladki, znanego nie tylko w naszych rodzimych stronach, ale również w Austrii, Czechach, Niemczech czy też we Francji. Ten spod szyldu Słodkiej Manufaktury Leona został wykonany ręczniez aromatycznego marcepanu i nugatu, przykrytych cienką chrupiącą warstwą podpiekanych migdałów, zwieńczonych wytrawną czekoladą. Czekolada użyta w procesie ich produkcji posiada certyfikat koszernościi nie zawiera dodatku mleka, co sprawia, że produkt ten spełnia kryteria żywności wegańskiej. Produkt został ręcznie zapakowanyw autorskie i ekologiczne pudełko.
Słodka tradycja Manufaktury sięga 1917 roku. Rzemieślnicy Manufaktury w niespotykany sposób łączą przedwojenne receptury z nowoczesnymi trendami, uzyskując przy tym niepowtarzalne smaki i aromaty. Wielopokoleniowa historia sprawia, że Klienci tej marki czują nie tylko naturalny smak, ale również serce jakie zostało włożone do przygotowania słodkości.
Uwaga! Ich produkty uzależniają nawet sceptyków słodkości.
Skład: czekolada 70%, marcepan (migdały, cukier), nugat (orzech laskowy, czekolada), prażone migdały
Termin przydatności: ok. 3 miesiące od daty produkcji
Wartości odżywcze (w 100 g): 483 Kcal w tym: białko (8,20 g), tłuszcze (26,00 g), węglowodany (51,00 g)
Alergeny: migdały, orzechy laskowe
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu