• Sok z buraka kiszonego z czosnkiem 480ml

Dostępny z wysyłką InPost: TAK (Pamiętaj! Aby zrealizować wysyłkę InPost, NIE DODAWAJ do Koszyka produktów, które NIE są "Dostępne z wysłką InPost")
Opakowanie: Butelka szklana
Pochodzenie: Częstochowa
Pojemność: 480 ml
Produkt chwilowo niedostępny
5.69
Wpisz swój e-mail
Dostępność: brak towaru

Sok z buraka kiszonego z czosnkiem marki Andres z Częstochowy to produkt w pełni naturalny, bez jakichkolwiek konserwantówZawiera on wyciąg z buraków, czosnku, kopru, ziela angielskiego oraz liścia laurowego. W procesie produkcji na 20 kg pokrojonych w talarki buraczków przypada 70 litrów wody z dodatkiem soli kłodawskiej nieoczyszczonej. 


Sok z kiszonych buraków za sprawą zawartości witamin A, C, E, K, PP i witamin z grupy B, a także żelaza, potasu, wapnia, magnezu, kobaltu oraz kwasu foliowego jest prawdziwą bombą witaminowąZakwas z buraków zwiększając liczbę czerwonych krwinek oczyszcza i wzmacnia krew. Polecany jest przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu, anemii oraz dla osób po leczeniu antybiotykami. Obniża poziom złego cholesterolu, zwiększa odporność oraz wspomaga odchudzanie regulując metabolizm. Ponadto odkwasza organizm, wspiera nerki oraz posiada silne właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe. Kiszonki wspomagają budowę flory bakteryjnej jelit, która ma bezpośredni wpływ na odporność organizmu oraz samopoczucie. Powstają w wyniku naturalnej fermentacji co sprawia, iż stanowią naturalny probiotyk.


Marka Andres to mały rodzinny zakład, którego priorytetem jest dostarczanie Klientom sprawdzonych produktów najwyższej jakości.


Skład: polskie buraczki czerwone, sól kłodawska nieoczyszczona, naturalne przyprawy (czosnek, ziele angielskie, liść laurowy)

Termin przydatności: ok. 1,5 miesiąca od daty produkcji

Wartości odżywcze (w 100 ml): wartość energetyczna (50kJ/12 kcal), tłuszcz (0,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nienasycone 0,02 g), węglowodany (0,3 g; w tym cukry 0,1g), białko (0,3 g), sól (2,4 g)

Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze od 4 do 18 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. Naturalny osad jak i efekt fermentacji (gazowanie) nie jest wadą produktu.

  • Razem smakuje lepiej